Comentariile preşedintelui american, Donald Trump, referitoare la investigaţia privind asasinareq jurnalistului saudit Jamal Khashoggi demonstrează că el va ignora incidentul indiferent de ce se va întâmpla, este de părere ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, Trump a promis că va rămâne „un partener ferm” al Arabiei Saudite în ciuda faptului că a precizat că prinţul Mohammed bin Salman ar fi putut să ştie de planul de a-l ucide pe Khashoggi luna trecută.

În declaraţii acordate CNN Turk, Cavusoglu a afirmat, de asemenea, că Statele Unite nu au informat Turcia că ar deţine o înregistrare audio în legătură cu asasinatul, la o zi după ce un cotidian turc a informat că CIA deţine o înregistrare în care prinţul Mohammed a ordonat „reducerea la tăcere a lui Khashogii”.

El a precizat că nu există niciun motiv pentru care preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan şi Prinţul Mohammed nu s-ar putea întâlni în timpul summit-ului G20 din Argentina, adăugând că decizia finală va fi a lui Erdogan.

Trump a reafirmat joi că el consideră Arabia Saudită drept un ”aliat foarte important” - în pofida unor suspiciuni care planează asupra unei eventuale responsabilităţi a puternicului prinţ moştenitor Mohammed bin Salman, supranumit ”MBS”, în asasinatul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

”Eu detest această crimă”, le-a declarat el jurnaliştilor.

”Eu detest această disimulare. Şi am să vă spun, prinţul o detestă şi mai mult ca mine”, a continuat el, încercând să amintească faptul că "MBS" şi tatăl său, regele Salman al Arabiei Saudite, au negat amândoi ”ferm” că se află în spatele acestei crime.

În contextul în care mai multe publicaţii americane au dezvăluit că CIA consideră că prinţul a ordonat asasinatul, Donald Trump a reiterat că agenţia de informaţii externe nu a ajuns la vreo concluzie definitivă.

Jamal Khashoggi a fost asasinat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pe 2 octombrie, după ce a intrat în clădire cu scopul de a obţine documente pentru viitoarea sa căsătorie. El lucra pentru Washington Post şi era un critic dur al regimului de la Riad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.