Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat joi că dispune de informaţii ”sigure” cu privire la prezenţa unor ”combatanţi sirieni din grupări jihadiste” în enclava separatistă azeră Nagorno Karabah, teatrul unor confruntări armate sângeroase între armeni şi azeri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”în prezent, dispunem de informaţii care arată în mod sigur că combatanţi sirieni din grupări jihadiste au (tranzitat oraşul turc) Gaziantep către teatrul de operaţiuni din Nagorno Karabah”, a declarat şeful statului franez la sosirea la summitul european de la Bruxelles.

”Acesta este un fapt grav, nou, care schimbă datele situaţiei”, a denunţat Macron.

”Am convenit, împreună cu preşedintele (american Donald) Trump şi preşedintele (rus Vladimir) Putin să facem schimb de informaţii pe care le avem cu privire la situaţie şi să putem trage toate cocluziile”, a adăugat Emmanuel Macron.

JURNALIŞTI FRANEZI, RĂNIŢIÎN NAGORNO KARABAH

Pe de altă parte, doi jurnalişti francezi au fost răniţi de schije de obuz în oraşul Martuni, în Nagorno Karabah, o enclavă separatistă azeră disputată de Azerbaidjan şi Armenia, potrivit unei surse guvernamentale armene citate de Reuters.

Oraşul era bombardat de către forţe guvernamentale azere, potrivit acestor surse.

Un jurnalist în vârstă de 31 de ani şi un fortograf în vârstă de 29 de ani, care lucrau pentru un cotidian francez, au fost internaţi la un spital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.