Comandantul Brigăzii 36 Marine din Mariupol, oraş în stare de asediu, a făcut apel la Papa Francisc să salveze oamenii blocaţi în oraş care sunt ţinta bombardamentelor puternice. Maiorul Volina afirmă că este sigur că liderul Bisericii Catolice nu a fost martorul unor evenimente precum cele din Mariupol, deoarece este ”iadul pe pământ”, femei şi copii stau înfometaţi în frig, iar răniţii mor din cauza penuriei de apă, mâncare şi medicamente. După bombardamentul teatrului din Mariupol, nimeni nu mai crede în ocupanţii ruşi, ”adevărul trebuie adus în faţa lumii”, iar oamenii evacuaţi şi salvaţi ”din mâinile Satanei, afirmă bărbatul, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am văzut apelurile dumneavoastră către lume şi nu am citit toate recentele dumneavoastră declaraţii. Mă lupt de mai bine de 50 de zile, fiind încercuiţi complet şi nu am timp decât pentru o luptă aprigă pentru fiecare metru al unui oraş încercuit de inamic”, a scris maiorul Serhii Volina, comandatul celei de-a 36-a Brigăzi a Marinei, într-o scrisoare publicată pe site-ul Ukrainska Pravda.

Volina a spus că este pregătit să ”lupte până la capăt”, în pofida tirurilor constante de artilerie şi rachete, a penuriei de apă, hrană şi medicamente.

”Probabil aţi văzut multe în viaţa dumneavoastră. Dar sunt sigur că nu aţi văzut niciodată ce se întâmplă în Mariupol. Pentru că aşa arată iadul pe pământ”, a subliniat el.

”Am puţin timp să descriu toate ororile pe care le văd aici în fiecare zi. La fabrică (n.r. – combinatul siderurgin Azovstal), femei alături de copii şi bebeluşi stau în buncăre. În frig şi înfometaţi. În fiecare zi sunt vizaţi de forţele aeriene inamice. Răniţii mor în fiecare zi pentru că nu există medicamente, apă, mâncare”, a mai scris el.

Ofiţerul a făcut aluzie la teatrul din Mariupol care a fost distrus în luna martie de un bombardament organizat de forţele ruse în timp ce era folosit ca adăpost de către civili.

”A venit vremea când rugăciunea nu este suficientă. Ajutaţi-i să fie salvaţi. După bombardamentul asupra teatrului dramatic (n.r. – Mariupol), nimeni nu îi mai crede pe ocupanţii ruşi. Aduceţi adevărul în faţa lumii, evacuaţi oamenii şi salvaţi-le vieţile din mâinile Satanei, care vrea să ardă toate fiinţele vii”, a conchis oficialul ucrainean.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.