Cei patru copii indigeni columbieni care au supravieţuit unui accident de avion în regiunea amazoniană a ţării şi au trăit mai mult de cinci săptămâni în junglă au fost externaţi din spital după o şedere de 34 de zile, a anunţat vineri guvernu de la Bogota, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copiii, cu vârste cuprinse între 1 şi 13 ani, au supravieţuit accidentului din 1 mai, în care au murit mama lor şi alţi doi adulţi, şi au fost găsiţi luna trecută.

Cunoştinţele copiilor indigeni despre junglă, precum şi curajul surorii mai mari, au fost creditate de oficiali ca fiind cele care le-au salvat viaţa

"Şi-au recăpătat mărimea şi greutatea, într-adevăr sunt foarte bine", a declarat jurnaliştilor Astrid Caceres, directorul institutului pentru protecţia copilului din ţară, Astrid Caceres. "Începe a doua fază de îngrijire şi protecţie a lor".

Fraţii vor rămâne în grija institutului din cauza unei "situaţii familiale complexe", a spus ea, iar aranjamentele finale privind custodia lor vor fi decise în şase luni.

"Intrăm într-o fază de tranziţie pentru protecţia copiilor", a adăugat Caceres.

Atât tatăl celor doi copii mai mici, cât şi familia mamei lor au declarat presei că doresc custodia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.