Columbia a depăşit miercuri 500.000 de cazuri de coronavirus de la primul depistat pe 6 martie în ţară, una dintre cele mai afectate de pandemie din America latină, potrivit unui bilanţ oficial al Ministerului Sănătăţii, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De altfel, 13.056 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, ceea ce înseamnă un nou record zilnic. Numărul total de contaminări cu Covid-19 este de 502.178, dintre care 15.979 decese înregistrate în cinci luni şi jumătate de urgenţă sanitară în Columbia. 

Numărul de cazuri a crescut mult în ultimele săptămâni în paralel cu numărul testelor. Bogota, capitala cu 8 milioane de locuitori, rămâne principalul focar de infectare cu o treime din persoanele contaminate la nivel naţional. 

O izolare generală a populaţiei a fost decretată la 25 martie şi prelungită de mai multe ori, ultima dată până la 30 august. Însă preşedintele de dreapta Ivan Duque a relaxat măsurile pentru anumite sectoare cu scopul de a atenua efectele asupra economiei. 

Cu o populaţie de 50 de milioane de locuitori, Columbia este a patra ţară cea mai afectată de noul coronavirus din America latină, ca număr de cazuri şi decese, după Brazilia, Mexic şi Peru. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.