Un colonel din cadrul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, a fost ucis luni în apropiere de Damasc în explozia unei bombe artizanale, un asasinat atribuit Israelului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Colonelul Davoud Jafari, unul dintre consilierii iranieni din Siria şi membru al Forţei Aerospaţiale a Gardienilor (Revoluţiei), a fost ucis (luni dimineaţa) de către asociaţi ai regimului sionist (Israel) cu o bombă artizanală, la marginea drumului, în apropiere de Damasc”, anunţă miercuri agenţia iraniană de presă Tasnim, care citează un comunicat al gardienilor Revoluţiei.

El este militarul cu cel mai înalt grad din cadrul Gardienilor Revoluţiei ucis în siria de la 23 august, când Teheranul a anunţat ”moartea ca martir” a generalului Abolfazl Alijani, un membru al Forţelor terestre ale Gardienilor Revoluţiei în timpul unei misiuni în Siria.

Alijani era prezentat drept un ”apărător al sanctuarului” - o expresia folosită pentru a-i desemna pe cei care acţionează în contul Iranului în Siria sau în Irak.

Iranul - care îndeamnă cu regularitate la ştergetrea de pe hară a Israelului - îşi acuză inamicul jurat de acţiuni de saboraj vizând instalaţii nucleare şi de asasinarea unor personalităţi-cheie, şi anume cercetători.

Corpul gardienilor Revoluţiei figurează pe lista neagră a ”organizaţiilor teroriste străine” a Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.