Ministrul francez de Interne Gérard Collomb i-a prezentat demisia sa lui Emmanuel Macron, însă şeful statului a refuzat să o aprobe şi l-a menţinut în Guvern pe fostul primar al oraşului Lyon, care doreşte să candideze în alegerile municipale din 2020, potrivit cotidianului Le Figaro, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul de Interne mărturiseşte (ziarului) Le Figaro că şeful statului a decis să-l ţină în post, în pofida propunerii sale de a pleca”, a dezvăluit luni publicaţia.

Ministrul ”nu doreşte”, potrivit ziarului conservator ”ca Beauvau să fie destabilizat de o decizie politică care-l priveşte, şi anume opţiunea foarte personală de a candida la Primăria (oraşului) Lyon în următoarele alegeri municipale”.

O sursă de la minister a evocat o ”tensiune în Cabinet” luni seara, fără să confirme informaţiile publicate de Le Figaro. O vizită a ministrului în Guineea a fost anulată, precizează sursa citată.

”Este complicat de când şi-a anunţat candidatura” la Lyon, recunoaşte această sursă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.