Bărbatul care şi-a ucis mama şi sora joi la Trappes avea probleme psihiatrice ”importante” şi prezenta mai mult profilul unui ”dezechilibrat” decât al unui ”angajat” la ordinele grupării Statul Islamic (SI), a declarat ministrul francez de Interne Gérard Collomb, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Era mai degrabă o parte (...) de dezechilibru decât cineva angajat şi cineva care putea, de exemplu, să răspundă unor ordine şi consemne ale unor organizaţii teroriste şi mai ales (ale) Daech (acronimul arab al SI)”, a declarat Gérard Collomb la Trappes.

Potrivit unor mesaje postate pe Twitter, atacatorul ar fi Kamel S..

Un bărbat înarmat cu un cuţit a atacat joi dimineaţa persoane pe domeniul public, omorând două persoane şi rănind alta.

Agresiunea a vut loc către ora locală 10.00 (11.00, ora României), pe rue Camille Claudel.

Atacatorul s-a baridicat după aceea într-un pavilion.

Potrivit Le Figaro, care citează ”informaţiile noastre”, el le-ar fi strigat poliţiştilor ”Allah akbar (Allah e mare), dacă intraţi vă iau suflul tuturor”.

El a ieşit foarte repede şi ameninţând poliţişti şi a fost ucis prin împuşcare, la ora locală 10.30 (11.30, ora României), de către unul dintre poliţişti, în timp ce se îndrepta înarmat cu un cuţit către funcţionari din cadrul poliţiei.

Gruparea Statul Islamic a revendicat imediat atacul, evocând un atac care răspunde ”îndemnurilor de a ţinti cetăţeni ai ţărilor coaliţiei” internaţionale anti-SI, a anunţat agenţia de propagandă a grupării Amaq.

Autorităţile nu excludeau, însă, joi dimineaţa, nicio pistă cu privire la mobilul atacului.

Atacatorul avea fişă din cauza unor fapte de apologie a terorsimului din 2016, potrivit unor surse apropiate, însă identitatea victimelor consolidează ipoteza unui diferend familial.

Secţia antiteroristă a Parchetului Parisului nu s-a sesizat imediat.

La faţa locului, străzile din jur erau blocate de poliţie, a constatat o jurnalistă AFP. O camionetă de deminare a fost mobilizată, iar un elicopter survola zona.

Acest atac are loc în contextul în care Franţa trăieşte, din 2015, sub o ameninţare teroristă constantă, în urma valului de atentate jihadiste fără precedent, şi a fost lovită de două ori anul acesta în atacuri soldate cu cinci morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.