Membrii Partidului Liberal din Germania au votat luni, cu o majoritate restrânsă, pentru a rămâne în coaliţia guvernamentală pe care o au cu social-democraţii din SPD şi cu Verzii (aşa-zisa alianţă „semafor”), în ciuda tensiunilor tot mai mari şi a rezultatelor electorale slabe, relatează agenţia France-Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu 52,24% din voturi, membrii partidului liberal (FDP) s-au pronunţat pentru continuarea participării FDP la alianţa guvernamentală pe care Olaf Scholz o conduce de la sfârşitul anului 2021, au declarat luni pentru AFP surse interne ale partidului. Prezenţa la vot a fost de 40%.

Rezultatul a fost salutat de conducere. "Realitatea este clară: partidul vrea ca FDP să continue să participe la guvernare (...) Certurile trebuie să înceteze", a declarat Wolfgang Kubicki, vicepreşedintele partidului.

Această consultare internă - ale cărei rezultate nu sunt obligatorii - a fost lansată în urma unei scrisori deschise scrise de opozanţii interni după o serie de rezultate electorale slabe în ultimele luni. În special, partidul a suferit două eşecuri majore în alegerile regionale din octombrie anul trecut. În Hesse (vest), abia a depăşit pragul de 5% care i-ar permite să fie reprezentat în parlament, în timp ce în Bavaria (sud) nu a atins nici măcar acest scor.

În general, coaliţia se confruntă cu o neîncredere tot mai mare în ţară, pe fondul crizei industriale şi al recesiunii, în timp ce reapariţia problemei migraţiei este în beneficiul partidului de extremă dreapta AfD.

Partenerii sunt, de asemenea, victime ale disensiunilor dintre ei, care s-au înmulţit în ultimele luni, în special pe probleme bugetare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.