Trupe israeliene au înaintat aproximativ trei kilometri în Fâşia Gaza, estimează CNN, pe baza analizei unei înregistrări video publicate de presa israeliană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În această înregistrare video, realizată duminică, militari ridică un steag israelian pe acoperişul unui hotel, în Fâşia Gaza.
 
 
CNN scrie că a geolocalizat înregistrarea video într-o zonă care se află la aproximativ trei kilometri de bariera de securitate.
 
”Militari din al 52-lea Batalion al al Brigăzii 401 flutură steagul israelian în inima (Fâşiei) gaza, în apropiere de plajă”, declară un militar în înregistrarea video, filmată la câţiva kilometri nord de centrul oraşului Gaza.
 
”Nu vom ierta şi nu vom uita şi nu ne vom opri până la victorie”, spune el.
 
Această înregistrare video este unul dintre primele indicii despre locul unde au fost forţe terestre israeliene şi ceea ce au făcut în timpul lărgirii operaţiunilor terestre în Fâşia Gaza.
 
Tăierea comincaţiilor în Fâşia Gaza a împiedicat ieşirea unformaţiilor din enclavă, însă furnizorii au anunţat o restabilire treptată duminică.
 
Înregistrarea video a fost publicată de către ziarul Israel Hayom.
 
CNN a cerut Tsahalului să comenteze videoul şi de ce militari israelieni ridică un steag israelian pe acoperişului hotelului.
 
O echipă CNN a auzit duminică, în oraşul Sderot, situat în apropierea Fâşiei Gaza, focuri de mitralieră la intervale regulate.
 
Tirrui s-au auzit în partea de nord a enclavei palestiniene, în apropiere de forntieră, în contextul în care armata israeliană a continuat tiruri de artilerie şi mortier din afara enclavei, mai de la sud.
 
Tancuri şi vehicule blindate de transport s-au apropiat duminică de bariera de securitate, survolate de elicoptere, drone şi avioane de vânătoare.
 
O coloană importantă de vehicule a fost observată în nordul Fâşiei Gaza.
 
Zone situate mai departe de bariera de securitate în care se aflau numeroase tancuri şi vehicule blindate în urmă cu câteva zile sunt, în prezent, aproape goale, un lucru care arată că trupele israeliene s-au apropiat mai mult de bariera de securitate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.