Comunitatea de informaţii a SUA estimează că probabil au fost ucise între 100 şi 300 de persoane în explozia de la spitalul baptist Al-Ahli din Gaza, potrivit unei evaluări neclasificate a serviciilor de informaţii obţinute de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comunitatea de informaţii "a observat doar pagube structurale uşoare la spital", fără daune observabile la clădirea principală a spitalului şi fără cratere de impact, arată evaluarea. "Observăm doar daune uşoare la acoperişurile a două structuri din apropierea clădirii principale a spitalului, dar ambele structuri au rămas intacte", se menţionează documentul.

"Încă evaluăm cifrele probabile ale victimelor şi evaluarea noastră se poate schimba, dar acest bilanţ reflectă totuşi o pierdere de vieţi omeneşti uluitoare", arată raportul.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Statele Unite iau în serios moartea tuturor civililor şi lucrează intensiv pentru a aborda criza umanitară din Gaza", adaugă documentul.

Evaluarea neclasificată cuprinde mai multe detalii faţă de evaluarea iniţială a comunităţii de informaţii americane, publicată miercuri, potrivit căreia Israelul nu a fost responsabil pentru atacul asupra spitalului. Se lucrează în continuare pentru a corobora dacă explozia a fost provocată de o rachetă eşuată trasă de grupul militant Jihadul Islamic, se precizează în evaluare.

CITEȘTE ȘI Tirul sângeros de la spitalul al-Ahli din Gaza s-a soldat cu ”zeci” şi nu cu ”sute” de morţi, ”probabil între zece şi 50”, afirmă un reprezentat al unui spionaj european. Spitalul ”probabil a fost evacuat anterior”, în urma ordinului Tsahalului
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.