Ciudad de Mexico a înregistrat mii de decese în plus faţă de aceeaşi perioadă din ultimii patru ani, astfel că sunt tot mai multe îndoieli cu privire la bilanţul oficial al morţilor provocate de Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta, Ciudad de Mexico a emis mai mult cu 8.072 de certificate de deces faţă de media pentru aceeaşi perioadă a ultimilor patru ani, potrivit unui studiu care sugerează că bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus ar putea fi cu mult mai mare decât cel oficial, de aproximativ 7.650, scrie The Guardian.

Autorii raportului, Mario Romero Zavala şi Laurianne Despeghel, au descoperit că în aprilie 2020 au fost emise cu 37% mai multe certificate faţă de media aceleiaşi luni pe ultimii patru ani.

Până la finalul lunii mai, ei estimează că numărul va creşte cu 120%.

Ei au precizat că nu toate deccesele suplimentare au fost cauzate de Covid-19, dar unii dintre cei care au murit „nu au mers la spital de teamă să nu se contamineze” şi au murit din alte cauze.

Astfel, au atribuit Ciudad de Mexico 25% dintre acestea ca fiind cauzate de Covid-19, o rată mai mică decât cele calculate în Germania (97%) şi Marea Britanie (54%).

Pentru cercetarea publicată luni în revista Nexos au fost utilizate informaţii de la cele 52 de registre civile ale capitalei pentru a estima numărul certificatelor de deces create între 1 ianuarie şi 20 mai.

Până pe 15 mai, în Mexic au fost efectuate, în medie, 99 de teste la 100.000 de oameni. 

Potrivit datelor Johns Hopkins University, în ţara cu peste 126 de milioane de locuitori au fost inregistrate oficial 71.105 contaminări şi 7.633 de decese.

La nivel global, de la depistarea noului coronavirus în Wuhan (China), au fost raportate 5,49 milioane de cazuri de infectare şi peste 346.200 de decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.