Salvatori căutau sâmbătă seara eventuali supravieţuitori printre dărâmături, în urma unei alunecări de teren care a ras un sat în sud-vestul Chinei, soldată cu cel puţin 15 morţi şi în urma căreia cel puţin 100 de persoane au fost date dispărute, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Satul izolat Xinmo a fost acoperit la ora locală 5.45 (0,45, ora României) de o parte a unui versant de munte care s-a surpat, în provincia Sichuan, iar 62 de case au fost coperite.

Trupurile a cel puţin 15 persoane au fost scoase dintre dărâmături până la ora locală 22.00 (17.00, ora României), a anunţat agenţia oficială China Nouă, citând seerviciile de salvare.

În total 112 locuitori sunt în continuare daţi dispăruţi, au anunţat autorităţile locale din oraşul Maoxian pe o reţea de socializare.

Un bilanţ anterior anunţa cel puţin cinci morţi şi peste 120 de persoane date dispărute.

Un cuplu şi bebeluşul acestuia au fost salvaţi şi spitalizaţi.

”Tocmai îi schimbam scutecele fiului meu. Iar apoi am auzit un zgomot enorm care venea din spate. Casa s-a cutremurat”, a povestit Qiao Dashi, tatăl, pentru postul public CCTV de pe patul de spital, pansat la cap.

”Am fost luaţi la vale. Roci au ajuns în camera noastră de zi. Împreună cu soţia mea le-am escaladat, ne-am luat bebeluşul şi am fost scoşi scoşi” afară, a declarat el în stare de şoc.

Aproape 2.000 de persoane au venit la locul dramei pentru a participa la operaţiunile de salvare, potrivit autorităţilor.

Între ele se află poliţişti, militari, civili şi pompieri însoţiţi de câini special antrenaţi în căutarea de supravieţuitori, potrivit unor imagini difuzate de CCTV.

În cazul în care vor continua în noaptea de sâmbătă spre duminică, aceste căutări sunt îngreunate de lipsa luminii. Doar câteva proiectoare iluminau locul, potrivit CCTV. Buldozerele, care au operat toată ziua, au fost oprite la căderea nopţii, potrivit unui jurnalist de la postul de televiziune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.