Gardienii Revoluţiei, armata ideologică iraniană, au anunţat că au ucis cinci presupuşi ”terorişti” în confruntări în vestul ţării, în apropiere de frontiera cu Irakul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O echipă de teroriţti care încerca să pătrundă în ţara noastră ieri (miercuri) pe la frontiera din vest a fost complat aneantizată”, au anunţat Gardienii Revoluţiei joi pe site-ul oficial Sepah News.

Aceste confruntări au avut loc în apropierea oraşului Javanrud, situat la aproximativ 460 de kilometri vest de Teheran, în provincia Kermanshah.

Gardienii Revoluţiei nu au precizat dacă persoanele ucise făceau parte din opoziţia kurdă sau grupări jihadiste, care au pătruns în trecut pe teritoriul iranian din Irakul vecin.

Iranul înfruntă de peste 40 de ani activişti kurzi, care folosesc baze situate în Kurdistanul irakian pentru a comite atacuri vizând Gardieniii Revoluţiei şi instituţii de pe teritoriul irakian.

Sepah News a anunţat marţi că trei membri ai Gardienilor Revoluţiei au fost ucişi, iar altul rănit, într-un atac vizând vehiculul în care se aflau, de către ”terorişti”, la nord de Javanruud, în provincia Azerbaidjan (nor-vest).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.