Cinci suspecţi au fost inculpaţi joi în Franţa pentru infracţiuni de terorism, în legătură cu atentatul de săptămâna trecută de la Nisa, care s-a soldat cu 84 de morţi, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 22 şi 40 de ani, sunt acuzaţi că l-au ajutat pe Mohamed Lahouaiej Bouhlel să pregătească atacul terorist.

Trei dintre suspecţi – franco-tunisienii Ramzi A şi Mohamed Oualid G şi tunisianul Chokri C – au fost inculpaţi pentru complicitate “la crimă comisă de o grupare cu legături cu terorismul.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Un albanez, identificat drept Artan, şi o femeie cu dublă cetăţenie, albaneză şi franceză, identificată drept Enkeldja, sunt acuzaţi că i-au oferit lui Bouhlel un pistol. El sunt inculpaţi pentru “încălcarea legii armelor în relaţie cu o grupare teroristă”.

Toţi vor rămâne în arest.

La fel ca şi Bouhlel, niciunul dintre cei arestat nu se afla în vizorul serviciilor franceze de informaţii înainte de atac, deşi Ramzi A a mai fost condamnat pentru trafic de droguri şi infracţiuni minore.

Unul dintre suspecţi s-a întors la locul atacului a doua zi, pentru a filma urmările, a declarat procurorul general al Franţei, Francois Molins.

Informaţii de pe telefonul lui Mohamed Lahouiaej Bouhlel au arătat că acesta a făcut căutări, iar fotografiile au arătat că studia un atac încă din 2015, potrivit The Associated Press.

Potrivit surselor citate, în cazul a 15 dintre răniţi pronosticul rămâne rezervat.

Atacul a avut loc în urmă cu o săptămână, când un bărbat a intrat cu un camion frigorific pe Promenade des Anglais, unde sute de oameni urmăreau focul de artificii de Ziua Bastiliei.

În urma atacului, 84 de persoane, inclusiv zece copii şi adolescenţi, au murit, iar peste 200 au fost rănite. 

Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic. Procurorul Parisului, Francois Molins, declara că şoferul camionului care a intrat în mulţime şi-a exprimat susţinerea faţă de gruparea jihadistă şi a căutat online informaţii despre atacul dintr-un club gay de la Orlando.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.