Cinci persoane - inclusiv un copil în vârstă de opt ani -, originare din Honduras au fost ucise, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o casă, în apropiere de Houston, în Texas, anunţă autorităţile, care precizează că suspectul, un mexican, este fugar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţi ai şerifului din comitatul San Jacinto, situat în sud-estul Texasului, au fost chemaţi la faţa locului, mai întâi cu privire la o ”hărţuire”, iar apoi cu privire la tragerea unor focuri de armă.

Ei au găsit la faţa locului patru ”victime ucise (...) şi altele grav rănite în tiruri de rme de foc”, anunţă într-un comunicat, postat pe Facebook, biroul şerifului local.

Un copil în vârstă de opt ani a fost declarat mort la spital, unde au fost transportaţi alţi trei răniţi, potrivit aceleiaşi surse.

În casă se aflau zece persoane, iar toate victimele sunt originare din Honduras, a anunţat şeriful într-o conferinţă de presă difuzată de postul local KHOU 11.

Între supravieţuitori, doi copii au fost găsiţi în viaţă, sub corpurile neînsufleţite a două femei, înttr-o cameră, a declarat el.

Suspectul, care a fugit de la faţa locului, este ”un bărbat mexican”, porivit şerifului.

El exersa să tragă cu o puşcă de asalt de tip AR-15 - folosită în numeroase atacuri armate în America -, în grădina sa, iar vecinii i-au cerut să se oprească, pentru ca un copil să poată să doarmă.

Acest lucru l-a determinat să întoarcă arma împotriva lor, potrivit şerifului şi unui vecin, citaţi de ABC News.

Statele Unite plătesc un foarte greu tribut armelor de foc pe teritoriul american şi uşurinţei acesului la acestea.

În America există mai multe arme individuale decât locuitori.

Un american adult din trei deţine cel puţin o armă, iar aproape un adult din doi trăieşte într-o gospodărie în care se află o armă de foc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.