Cinci persoane au fost ucise prin împuşcare şi una a fost rănită, duminică seara, într-un bloc de apartamente din Vaughan, o suburbie aflată la 30 de kilometri nord de Toronto, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul acestui atac a murit şi el, în urma unui schimb de focuri cu forţele de ordine, ceea ce ridică la şase bilanţul deceselor din acest incident.

În jurul orei locale 19.20, poliţia a fost chemată pentru că s-au auzit focuri de armă. "Odată ajunşi la faţa locului, agenţii s-au confruntat cu o scenă teribilă, mai multe persoane erau deja moarte", a declarat Jim MacSween, şeful poliţiei locale.

Victimele au fost găsite în diferite apartamente din clădire.

Locatarii clădirii au fost evacuaţi imediat, iar zeci de ambulanţe şi poliţişti au venit la faţa locului. Oamenii au aşteptat ore în şir în timp ce poliţia a cercetat clădirea etaj cu etaj. Locatarii au revenit în cele din urmă în casele lor după miezul nopţii.

Poliţia investighează acum motivul crimelor şi dacă a existat o legătură între victime şi suspect, un bărbat a cărui identitate nu a fost precizată. Se crede însă că suspectul a acţionat singur.

Deşi în Canada sunt mai puţin obişnuite  atacurile armate, în comparaţie cu SUA, această ţară se confruntă cu o intensificare a actelor de violenţă, ceea ce a determinat autorităţile să legifereze recent interzicerea armelor de mână.

În aprilie 2020, un bărbat înarmat deghizat în agent de poliţie a ucis 22 de persoane în Nova Scotia, în estul ţării, fiind cel mai grav atac armat în masă din Canada.

În septembrie, un bărbat a ucis 11 persoane şi a rănit alte 18 cu un cuţit, majoritatea într-o comunitate aborigenă izolată din centrul Canadei.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.