Cinci persoane au murit, iar alte nouă au fost spitalizate într-un important incendiu de pădure în estul Ucrainei, au anunţat autorităţile ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a izbucnit luni în regiunea Lugansk - din care o parte se află pe mâna separatiştilor proruşi - şi s-a extins pe o suprafaţă de peste 80 de hectare, a anunţat într-un comunicat Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiul, localizat iniţial, s-a intensificat considerabil marţi, din cauza unor rafale de vânt şi unor temperaturi de 38°C în satul Smolianinove.

Peste 120 de case au fost devastate de făcări în această zonă, situată la 20 de kilometri de linia frontului, precizează serviciul.

Aproximativ 350 de pompieri şi salvatori au fost mobilizaţi, a anunţat preşedinţia ucraineană.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a convocat pe ministrul de Interne şi alţi oficial la o reuniune cu privire la acest subiect.

Focuri de pădure fără precedent au devastat în primăvară peste 66.000 de hectare în zona de excludere a centralei nucleare avariate Cernobîl, în nordul Ucrainei, unde a avut loc în 1986 cea mai gravă catastrofă nucleară din istoria lumii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.