Cinci persoane au murit într-o parcare din Santa Ana, în California, în care s-a prăbuşit un avion de mici dimensiuni, de tip Cessna, la bordul căruia se aflau, fără să provoace victime la sol, au anunţat autorităţile, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pilotul avionului bimotor de tip Cessna 414 a raportat o situaţie de urgenţă înainte de prăbuşire, duminică, la aproximativ 1,6 kilometri distanţă de Aeroportul John Wayne, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Administraţiei federale a aviaţiei (FAA) Arlene Salac.

Avionul, care zbura către aeroportul din Los Angeles, s-a prăbuşit şi a lovit o maşină goală din parcarea unui magazin Staples şi unei farmacii CVS, a anunţat un reprezentant al pompierilor din comitatul Orange, căpitanul Steve Concialdi.

Niciun incendiu nu a izbucnit şi nicio persoană de la sol nu a fost rănită, a declarat el.

În fotografii de la faţa locului, avionul este surprins ”pe burtă”.

Mai multe drumuri din jurul centrului comercial şi mallului South Coast Plaza, situat peste drum, au fost închise.

Avionul este înregistrat la societatea imobiliază Category III din San Francisco, potrivit bazei de date FAA.

FAA şi Biroul naţional pentru siguranţa transporturilor (NTSB) anchetează accidentul, a anunţat Salac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.