Treizeci de restaurante din Lyon vor participa la acţiunea „cină la lumina lumânărilor”, pentru a alerta statul francez cu privire la creşterea preţurilor energiei electrice şi a cere plafonarea preţurilor, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, 21 martie, restaurantele îşi vor stinge luminile pentru a trage un semnal de alarmă.

„Vom fi în întuneric pentru a simboliza lipsa perspectivelor pentru noi, dar şi pentru a spune că pentru unele restaurante va fi întuneric complet, pentru că se vor închide”, a declarat Christophe Marguin, preşedintele organizaţiei Les Toques Blanches Lyonnaises. „Suferim şi din cauza creşterii costului materiilor prime. Cu toate acestea, nu putem creşte preţurile la infinit. Aşa că atunci când factura la electricitate vine de cinci ori mai mare, suntem morţi. Şi problema este că nimeni nu ştie cât va plăti luna viitoare”, a adăugat el.

Christophe Marguin spune că i-a văzut pe câţiva colegi gata să cedeze. „Da, este o meserie făcută din pasiune, dar unii vor renunţa la această pasiune. Mulţi plângeau la telefon”.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.