Ciclonul Nisarga se apropie din Marea Arabiei de coasta de sud-vest a Indiei, iar miercuri, înainte de a ajunge în Mumbai, s-a intensificat, relatează BBC. Aceasta va fi prima furtună importantă care va afecta oraşul în ultimii peste 100 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de mii de oameni au fost deja evacuaţi, inclusiv 150 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 din spitalul de campanie recent construit.

Cu peste 20 de milioane de locuitori, Mumbai este capitala financiară şi cel mai populat oraş al Indiei, precum şi cel mai afectat de epidemia de Covid-19.

În dimineaţa zilei de miercuri, Departamentul Meteorologic din India a spus că Nisarga, care se deplasa cu 13km/h, s-a intensificat până la stadiul de „furtună ciclonică severă”.

Ciclonul ajunge în sud-vestul Indiei la două săptămâni după Amphan, care a lovit coasta de est, şi a ucis 85 de oameni în India şi Bangladesh.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.