Şefa FMI Christine Lagarde anunţă, într-o postare pe Facebookc, că este onorată să fie nominalizată pentru preşedinţia Băncii Centrale Europene şi că pe perioada nominalizării renunţă temporar la conducerea FMI

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt onorată să fiu nominalizată pentru preşedinţia Băncii Centrale Europene. Din acest motiv şi ca urmare a consultării cu Comitetul de Etică al board-ului executiv al FMI, am decis ca, pe perioada nominalizării să renunţ temporar la atribuţiile de director al FMI”, a scris Lagarde pe Twitter.

 

Şefii de stat şi de guverne au ajuns marţi la un acord, la Bruxelles, asupra nominalizării în posturi-cheie la nivel european, Ursula von der Leyen la şefia Comisiei Europene (CE), iar franceza Christine Lagarde la BCE, au anunţat o serie de lideri europeni, relatează AFP. ”Consiliul European s-a înţeles asupra viitoarei conduceri a instituţiilor europene”, a anunţat pe Twitter preşedintele Consiliului European Donald Tusk. Tusk a postat fotografii cu noile feţe - inclusiv cu succesorul său, belgianul Charles Michel, şi cu spaniolul Josep Borrell, noul şef al diplomaţiei europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.