China şi Statele Unite au anunţat că şi-au luat angajamentul să colaboreze pentru combaterea schimbărilor climatice, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a venit după ce au avut loc mai multe întâlniri, la Shanghai, între trimisul special chinez pe probleme climatice Xie Zhenhua şi omologul american John Kerry.

Amândoi au fost de acord cu acţiuni suplimentare pentru reducerea emisiilor, arată o scrisoare comună trimisă duminică.

Preşedintele american Joe Biden va găzdui, săptămâna viitoare, un summit virtual pe probleme de climă, cu privire la care China spune că este nerăbdătoare. Nu este încă limpede dacă preşedintele chinez Xi Jinping se va alătura liderilor mondiali care au spus că vor participa.

„Statele Unite şi China sunt angajate să colaboreze între ele şi cu alte ţări pentru a combate criza climatică, care trebuie tratată cu seriozitatea şi urgenţa necesare”, arată scrisoarea comună.

A fost adăugat că cele două ţări vor continua să discute acţiuni suplimentare „concrete” în 2020 pentru reducerea emisiilor cu scopul de a respecta prevederile Acordului de la Paris. În plus, ambele ţări au căzut de acord să ajute ţările în curs de dezvoltare să finanţeze o trecere la energia cu emisii reduse de carbon.

Oamenii de ştiinţă avertizează că încălzirea globală trebuie ţinută mult sub 2 grade Celsius peste nivelurile pre-industriale, pentru a evita ce e mai rău în criza climatică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.