Preşedintele chinez Xi Jinping a salutat iniţiativa Coreei de Sud de a avea o abordare pacifistă faţă de Coreea de Nord, iar Rusia şi-a exprimat de asemenea susţinerea, conform unui oficial sud-coreean care se ocupă de relaţiile diplomatice, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Săptămâna trecută, Chung Eui-yong, şeful securităţii naţionale din Coreea de Sud, a informat oficialii de la Beijing şi Mosocva cu privire la organizarea unor summit-uri între Coreea de Nord, Coreea de Sud şi SUA.

"Xi Jinping a folosit o expresie chineză care spune <odată ce gheaţa grea se topeşte, primăvara vine şi florile revin la viaţă> pentru a descrie situaţia din peninsula coreeană şi şi-a exprimat susţinerea faţă de situaţia actuală”, a spus Chung reporterilor. "China şi Rusia au fost de acord să continue colaborarea pentru a susţine pacea care a fost creată dar şi momentul bun pentru stabilitate prin comunicare”, a adăugat el.

Chung a precizat, de asemenea, că Yang Jiechi, cel mai înalt diplomat chinez, va merge la Seul la începutul săptămânii viitoare pentru discuţii cu ofiţerii de securitate sud-coreeni.

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a transmis delegaţiei sud-coreene că este deschis unor discuţii despre dezarmarea nucleară cu Statele Unite, iar preşedintele american Donald Trump a acceptat oferta, un summit între cele două ţări urmând să aibă loc în luna mai.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in va găzdui un summit cu Nordul la sfârşitul lui aprilie.

Coreea de Nord are legături strânse atât cu Beijing, cât şi cu Moscova, iar China este de departe cel mai mare partener comercial al Nordului.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.