China şi Franţa ar trebui să-şi respecte reciproc interesele fundamentale şi preocupările majore, a declarat preşedintele Chinei, Xi Jinping, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele francez Emmanuel Macron, potrivit unei redactări a presei de stat chineze, citate de BBC. Preşedintele Chinei a mai spus că poziţia Chinei cu privire la criza din Ucraina este clară - că pledează pentru încetarea focului şi pentru discuţii de pace.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele chinez a declarat că cei doi au "menţinut un impuls pozitiv de dezvoltare", dar a sperat că Franţa ar putea oferi un mediu de afaceri mai echitabil şi mai corect pentru ca întreprinderile chineze să se dezvolte în Franţa. Cei doi au discutat, de asemenea, despre problema Ucrainei, Xi afirmând că poziţia Chinei cu privire la criză este clară - că pledează pentru încetarea focului şi pentru discuţii de pace.

Reuniunea G20 este în curs de desfăşurare la Bali, iar preşedintele Franţei, Macron, poartă discuţii cu preşedintele Chinei, Xi Jinping. Se aşteaptă ca în cadrul reuniunii să se ia măsuri pentru a aborda securitatea alimentară afectată de invazia Rusiei în Ucraina, a declarat un oficial american pentru jurnalişti.

Luni, Joe Biden a declarat că nu caută un "conflict" între SUA şi China şi că nu va exista un nou Război Rece. Între timp, Xi l-a avertizat pe Biden să nu treacă o "linie roşie" privind Taiwanul, potrivit presei de stat chineze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.