Un rar protest la adresa preşedintelui chinez Xi Jinping şi a restricţiilor impuse de statul chinez privind coronavirusul a avut loc la Beijing, cu câteva zile înainte de un congres istoric al Partidului Comunist, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În imaginile de pe internet se pot observa două bannere de protest pe un pod din nord-vestul oraşului. Protestul pare să fi fost oprit rapid de autorităţi.

Frustrarea a crescut în capitală înainte de congresul Partidului Comunist. Internauţii şi-au manifestat furia online faţă de măsurile stricte de securitate şi restricţiile anticovid.

Autorităţile au înăsprit accesul în oraş, restricţionând accesul multor călători şi cetăţeni care se întorc în oraş şi al livratorilor.

Două bannere mari afişate pe pod din cartierul Haidian din Beijing au apărut în imagini pe internet.


”Fără test Covid, vrem să mâncăm. Fără restricţii, vrem libertate. Fără minciuni, vrem demnitate. Fără Revoluţie Culturală, vrem reformă. Fără lideri, vrem voturi. Nefiind sclavi, putem fi cetăţeni”, scria pe unul dintre afişe.

Celălalt poster le-a cerut locuitorilor ”să organizeze greve la şcoală şi la locul de muncă, să-l îndepărteze pe dictatorul şi trădătorul naţional Xi Jinping”.

Rotocoale mari inexplicabile de fum au apărut în videoclipuri online, iar un bărbat a putut fi auzit scandând sloganuri într-un difuzor.

Cel de-al 20-lea Congres al Partiduluiva începe duminică şi vor participa aproximativ 2.300 de oficiali de rang înalt şi delegaţi din partid.

Liderul chinez Xi Jinpin, este aşteptat să primească al treilea mandat.

În încercarea de a elimina micile focare de Covid din Beijing, pe măsură ce congresul se apropie, autorităţile oraşului aplică măsuri mult mai stricte decât în majoritatea altor regiuni ale Chinei.

Zeci de milioane de locuitori sunt testaţi la fiecare trei zile, iar intrarea în toate clădirile este controlată şi masca sanitară este obligatorie.

De asemenea, oficialităţile au restricţionat numărul persoanelor care intră în oraş şi i-au descurajat pe locuitori să plece.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.