Patru persoane au murit în urma prăbuşirii hotelului plasat în carantină împotriva coronavirusului în estul Chinei, a transmis duminică ministrul chinez al Situaţiilor de urgenţă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din 71 de persoane prinse sâmbătă sub dărămături, 42 au fost scoase dintre care patru fără viaţă şi cinci se află în stare gravă, a precizat ministrul pe site-ul său.                

Mass-media de stat au scris că 48 de persoane au fost salvate din totalul de 67. 

Clădirea, situată în Quanzhou din provincia Fujian, s-a prăbuşit sâmbătă, la ora 19.30 (11.30 GMT) din motive necunoscute.

Televiziunea publică CCTV a anunţat că 48 de persoane au fost scoase de sub dărămături duminică dimineaţă. Postul nu a oferit niciun detaliu despre starea lor de sănătate. 

Hotelul Xinjia, care are 80 de camere, a fost recent transformat în unitate în carantină pentru persoanele care au avut contact cu pacienţi contaminaţi de noul coronavirus.  

Potrivit autorităţilor locale din Quanzhou, mai mult de 700 de salvatori, echipe de intervenţie, au fost trimişi la faţa locului.

Agenţia de presă oficială Xinhua a indicat, fără prea multe detalii, că proprietarul hotelului este interogat.                

Oraşul a înregistrat 47 de cazuri de contaminare de la debutul epidemiei de Covid-19, în decembrie.                

Din cauza coronavirusului, în China au murit 27 de oameni duminică, numărul total al deceselor ajungând în ţară la 3.097 şi cel puţin 80.695 de persoane au fost infectate de la începutul epidemiei, a anunţat Comisia Naţională de Sănătate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.