Şapte noi contaminări cu noul coronavirus au fost confirmate în China continentală, au anunţat miercuri autorităţile sanitare chineze, precizând că nu s-a înregistrat niciun nou deces din cauza covid-19, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre cele şapte cazuri este ”importat”, a precizat Comisia Naţională chineză a Sănătăţii, iar celelalte au fost semnalate în oraşul Jilin (nord-est).

Noul coronavirus a contaminat în mod oficial 82.926 de persoane şi a ucis 4.633, potrivit Comisiei.

Autorităţile din Jilin au hotărât să impună noi restricţii de deplasare, de teama unui nou val de infecţii.

În weekend, oraşul vecin Shulan şi-a revizuit în creştere nivelul monitorizării, de la ”mediu” la ”mare”.

”Situaţia actuală legată de covid-19 este destul de complexă şi gravă şi există un risc important ca virusul să se răspândească şi mai mult”, a avertizat într-o conferinţă de presă viceprimarul din Jilin Gai Dongping.

El a anunţat că autorităţile locale au decis ”să implementeze măsuri de control în zona urbană a Jilin”, cu scopul de a opri răspândirea epidemiei.

Jilin este al doilea cel mai important oraş din provincia cu acelaşi nume - situată la frontiera cu Coreea de Nord şi Rusia.

Niciun tren de călători nu mai poate părăsi sau tranzita oraşul.

În ultimele două săptămâni, noi contaminări cu noul coronavirus au fost raportate în şapte provincii chineze - inclusiv la Hubei, ”leagănul” epidemiei noului coronavirus, care a apărut în decembrie în această provincie din centrul ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.