China şi-a avertizat cetăţenii să „analizeze în profunzime riscurile” unei călătorii în SUA având în vedere „atacurile armate” recente, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Culturii şi Turismului a avertizat in legatura cu pericole precum tâlhăria şi atacurile armate, a informat presa de stat.

Ministerul de Externe chinez a informat de asemenea că autorităţile americane au „hărţuit” cetăţenii chinezi prin interogări.

Totul are loc în contextul unei dispute comerciale între SUA şi China. Washingtonul a reaprins conflictul prin impunerea de noi taxe în mai şi totul a escaladat după ce gigantul de telecomunicaţii chinez Huawei a fost trecut pe lista neagră de către Statele Unite, din cauza unor îngrijorări că ar putea fi folosit de guvernul chinez pentru spionaj.

„Au avut loc recent atacuri armate, iar jafuri şi furturi au loc frecvent în SUA. Ministerul Culturii şi Turismului reaminteşte turiştilor chinezi să analizeze în profunzime riscurile călătoriei în SUA”, a afirmat un prezentator de ştiri de la canalul chinez CCTV, conform Reuters.

Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, a declarat la o conferinţă de presă că avertizarea „este necesară având în vedere circumstanţele actuale”.

„De ceva vreme, autorităţile americane hărţuiesc cetăţenii chinezi prin interogări la intrarea sau ieşirea din ţară”, a afirmat el.

„Drept urmare, Ministerul Culturii şi Turismului a emis acest avertisment, iar Ministerul de Afaceri Externe şi Ambasada Chinei şi consulatele din SUA au decis să emită o avertizare privind siguranţa cetăţenilor chinezi. Cred că este ceea ce ar trebui să facă un guvern responsabil”, a precizat Shuang.

SUA acuză China de practici incorecte în domeniul comerţului şi susţine că Huawei reprezintă un risc pentru securitatea naţională. Chinezii neagă aceste acuzaţii şi consideră că Washingtonul încearcă să oprească influenţa globală din ce în ce mai mare a Chinei.

Recent, cele două părţi au fost aproape să ajungă la un acord. Însă în timpul negocierilor, administraţia Trump a acuzat China că dă înapoi în privinţa promisiunilor făcute şi a dublat taxele pentru bunuri chineze în valoare de 200 de miliarde de dolari. De asemenea, a adăugat Huawei pe lista companiilor cu care firmele americane nu pot face comerţ decât cu aprobarea guvernului american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.