China construieşte, în secret, o reţea de tabere pentru refugiaţi la graniţa care o desparte de Coreea de Nord. Astfel, chinezii se pregătesc pentru un exod cauzat de un posibil conflict sau de căderea regimului lui Kim Jong-un, conform The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Existenţa planurilor pentru tabere reiese dintr-un document intern care aparţine unei companii de stat de telecomunicaţii care este însărcinată să pună la dispoziţie taberelor servicii de internet.

Documentul de la China Mobile, care circulă de săptămâna trecută pe reţelele sociale, scoate la iveală proiecte pentru cel puţin cinci tabere de refugiaţi în regiunea Jilin.

În document, care a fost pentru prima dată făcut public în limba engleză de către Financial Times, scrie: “Din cauza tensiunilor din zona graniţei (...) Partidul Comunist şi guvernul din districtul Changbai propun crearea a cinci tabere de refugiaţi”.

Dintre acestea, sunt numite trei: lângă râul Changbai, Changbai Shibalidaogou şi Changbai Jiguanlizi. New York Times informează că au fost plănuite şi centre pentru refugiaţi în oraşele Tumen şi Hunchun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.