China ar putea fi în măsură să pună pe piaţă un vaccin împotriva SARS-Cov-2 până la sfârşitul anului, a anunţat sâmbătă, pe reţele de socializare, un organism guvernamental chinez, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaccinul - dezvoltat de către Institutul de Produse Biologice din Beijing şi Instititul de Virusologie - a fost administrat unui număr de peste 2.000 de persoane în cadrul unor teste clinice în faza 2, a precizat Comisia de Administrare şi Supervizare a Activelor Publice (SASAC).

Potrivit unui mesaj datat la 29 mai - difuzat pe reţeaua de socializare chineză WeChat, vaccinul ar putea să fie comercializat încă de la sfârşitul acestui an sau la începutul lui 2021.

Cele două institute care au dezvoltat vaccinul au legături cu grupul farmaceutic Sinopharm, la rândul său controlat de SASAC.

Potrivit SASAC, Institutul de Produse Bilogice din Beijing este în măsură să producă 100-120 de milioane de doze pe an.

Cinci vaccinuri se află în prezent în fază de testare pe oameni în China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.