China a vaccinat împotriva Covid-19 82,5% din populaţia sa de 1,41 de miliarde de persoane, a declarat sâmbătă un oficial din sectorul sănătăţii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un total de 1,162 de miliarde de persoane au primit numărul necesar de doze pentru vaccinarea completă, a spus Wu Liangyou, un oficial al Comisiei Naţionale pentru Sănătate, într-un briefing de presă, adăugând CĂ 120,6 milioane de persoane au primit o doză de rapel.

În pofida ratei ridicate de vaccinare la nivel naţional, acoperirea în cadrul persoanelor vârstnice este inegală, acestea fiind vulnerabile la forme grave de boală şi deces în cazul infectării.

Ratele de vaccinare pentru persoanele de peste 80 de ani este de puţin peste 40%, şi de sub 30% în unele regiuni, a spus Zheng Zhongwei, un alt oficial al comisiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.