China continentală a raportat 26 de noi cazuri de infectare cu coronavirus la 2 aprilie, în creştere faţă de ziua precedentă, când s-au înregistrat nouă. Un focar din sud-estul ţări este legat de Myanmar, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şapte dintre noile cazuri s-au raportat în provincia Yunnan, unde a apărut un focar de coronavirus în localitatea Ruili, aflată la graniţa cu Myanmar.

Analiza cazurilor din Ruili sugerează că acestea provin de la virusuri venite din Myanmar şi nu au legătură cu alte focare din China.  

Ruili este un punct cheie de tranzit pentru provincia Yunnan, care are probleme în ceea ce priveşte monitorizarea frontierei sale cu Laos, Myanmar şi Vietnam pentru prinderea imigranţilor, în contextul în care anul trecut a existat un val de treceri ilegale ale frontierei de către oameni care încearcă să fugă din zonele afectate mai mult de pandemie.

Localitatea a impus carantina la domiciliu, restricţii de părăsire a localităţii şi testarea în masă. Până sâmbătă, s-au identificat aproximativ 3.500 de contacţi ai celor infectaţi.

Până în prezent, China a raportat 90.252 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 4.636 de decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.