Mass-media chineze oficiale au anunţat moartea a 18 mineri, sâmbătă, din cauza unei scurgeri de gaz într-o mină de cărbune din sud-vestul Chinei, unde salvatorii încearcă să ajungă la alţi cinci mineri prinşi sub pământ, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un accident într-o mină din Diaoshuidong, în apropiere de oraşul Chongqing, a dus la o scurgere de gaz care a afectat 24 de mineri, a detaliat televiziunea publică CCTV.

Sâmbătă dimineaţă, 18 mineri moţi au fost descoperiţi, precum şi un supravieţuitor, potrivit comandamentului salvatorilor, citat de televiziune. 

Accidentul a avut loc în momentul în care minerii demontau echipamentele miniere subterane, pentru că mina era închisă de două luni.

Anchetatori au fost trimişi la faţa locului pentru a afla cauza accidentului, potrivit agenţiei de presă oficială Xinhua. 

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în această mină în 2013, potrivit Xinhua.                

Accidentele miniere sunt frecvente în China, unde industria prezintă un bilanţ trist în privinţa siguranţei în muncă, reglementările fiind rar aplicate.              

La o altă mină din apropiere de Chongqing a avut loc un accident în septembrie anul trecut, după ce un incendiu a provocat niveluri periculoase de monoxid de carbon. Au murit 16 muncitori. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.