Chelsea Manning i-a mulţumit în lacrimi fostului preşedinte american pentru comutarea sentinţei sale de la 35 până la 7 ani în spatele gratiilor după scurgerea unor secrete militare către WikiLeaks, prin care a pus în pericol securitatea naţională a Statelor Unite. Aceste mulţumiri au venit în primul interviu acordat, după eliberarea din închisoare a fostei avertizoare de integritate, pentru ABC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta a precizat că nu a avut ocazia să discute cu fostul preşedinte american, dar a ţinut să-i mulţumească în lacrimi pentru că i-a dat o a doua şansă prin comutarea pedepsei sale în ultimele zile petrecute la Casa Albă.

Manning şi-a asumat şi întreaga responsabilitate pentru scurgerea de informaţii clasificate şi secrete militare, dar a explicat că nu a vrut în niciun moment să ameninţe securitatea naţională a Statelor Unite.

”Orice am făcut, am făcut eu. Nu a existat altcineva. Nimeni nu mi-a spus să fac asta. Nimeni nu mi-a dat instrucţiuni. Asta sunt eu. Este vina mea”, a declarat fosta cârtiţă din armata SUA.

De asemenea, aceasta a explicat că a ales să scurgă informaţiile după ce nu a mai putut să vadă doar statistici în uciderea unor persoane inocente peste mări de către armata SUA.

”Primim toate aceste informaţii din toate aceste surse diferite şi vedem doar moarte, distrugere, haos. Noi filtrăm toate acestea prin fapte, statistici, rapoarte, date, ore, locuri şi eventual... doar te opreşti. M-am oprit din a vedea doasr statistici şi informaţii, am început să văd oameni”, a declarat Manning.

Aceasta a explicat că videoclipurile în care dronele americane ucideau accidental oameni inocenţi, inclusiv copii şi jurnalişti, în operaţiunile din Irak au determinat-o să scurgă datele către WikiLeaks,

Chelsea Manning a fost eliberată pe 17 mai din închisoare, dar a continuat să-şi exprime respectul pentru armata Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.