Regele va găzdui prima vizită de stat în interiorul ţării din timpul domniei sale, când îl va primi în Marea Britanie pe preşedintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, transmite The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Charles îşi va îndeplini datoria de şef de stat şi îl va întâmpina pe liderul străin în cadrul unei ceremonii la care vor participa regina consort şi prinţul şi prinţesa de Wales, şi care va avea loc la Horse Guards Parade, în Whitehall.În ziua în care a început vizita de stat de două zile a dlui Ramaphosa, premierul Rishi Sunak a anunţat că Regatul Unit şi Africa de Sud îşi vor uni forţele pentru a "impulsiona împreună investiţiile în infrastructură şi creşterea economică".

Următoarea fază a Parteneriatului pentru infrastructură dintre Marea Britanie şi Africa de Sud va fi lansată marţi, sprijinind creşterea economică a Africii de Sud prin dezvoltări majore de infrastructură şi oferind companiilor britanice un acces sporit la proiecte în valoare de până la 5,37 miliarde de lire sterline în următorii trei ani, a declarat Downing Street.

Sunak a declarat: "Africa de Sud este deja cel mai mare partener comercial al Regatului Unit de pe continent şi avem planuri ambiţioase pentru a impulsiona investiţiile în infrastructură şi creşterea economică împreună.

"Aştept cu nerăbdare să-l primesc pe preşedintele Ramaphosa la Londra în această săptămână pentru a discuta despre modul în care putem aprofunda parteneriatul dintre cele două mari naţiuni ale noastre şi pentru a profita de oportunităţile comune, de la comerţ şi turism până la securitate şi apărare".

Vizita de stat va fi marcată de o serie de premiere pentru familia regală, care va lua parte la evenimente în următoarele două zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.