Europa şi Marea Britanie nu vor să folosească cetăţenii celeilalte părţi ca ”ostatici” în negocierea Brexitului şi nu se poate ca probleme de securitate să fie folosite într-un ”şantaj”, a declarat vineri un oficial european de rang înalt, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stabilirea statutului cetăţenilor britanici şi europeni care trăiesc în celelalte ţări reprezintă o prioritate imediată.

”Aceste persoane nu trebuie să sufere din cauza Brexitului”, a subliniat vineri, la Madrid, vicepreşedintele Comisiei Europene (CE) Frans Timmermans.

”Nimeni nu vrea să folosească cetăţenii ca ostatici în acest (proces), nimeni. Nici de partea britanică, nici de partea europeană”, a adăugat el.

Unii europeni au interpretat că în scrisoarea prin care a anunţat miercuri în mod oficial Brexitul, Londra ar fi ameninţat că va pune capăt cooperării în domeniul securităţii în cazul în care nu va fi mulţumită de acordul în vederea părăsirii Uniunii Europene.

”Nu poţi să şantajezi pe cineva cu una dintre propriile cerinţe existenţiale”, a subliniat Timmermans.

”Nu există o posibilitate reală a unui şantaj aici, deoarece securitatea Regatului Unit, chiar dacă nu face parte din UE, va rămâne un lucru esenţial pentru el”, a adăugat vicepreşedintele Comisiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.