”America unită” este tema învestirii celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite, a anunţat comitetul care organizează ceremonia depunerii jurământului lui Joe Biden, la doar câteva zile după ce violenţe sângeroase la Capitoliu au şocat profund ţara, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din patru în patru ani, sute de mii de spectatori se adună în capitala federală americană pentru a asista la acest eveniment, însă accesul în acest an urmează să fie limitat din cauza pandemiei covid-19, care a ucis peste 370.000 de oameni în Statele Unite.

Primarul Washingtonului Muriel Bowser i-a îndemnat luni pe americani să nu participe la această ceremonie şi să o urmărească online sau la televizor.

În vederea reprezentării americanilor care nu vor asista la învestirea lui Joe Biden, 191.500 de straguri ale Statelor Unite şi 56 de coloane luminoase urmează să fie instalate pe National Mall, uriaşa esplanadă dintre Capitoliu şi Washington Monument, unde stăteau spectatorii de obicei, potriivt agenţiei americane de presă The Associated Press.

După ce va fi învestit în funcţie şi va deveni preşedinte, Joe Biden se va duce la Cimitirul Naţional de la Arlington împreună cu foştii preşedinţi Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton pentru a depune jerbe de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut.

Viitorul preşedinte democrat are greaua misiune de a pansa rănile Americii, victima unei crize economice şi sanitare, sfâşiată de scrutinul prezidenţial şi de puternice tensiuni rasiale.

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump a anunţat că nu va participa la ceremonia de la 20 ianuarie, un anuţ salutat de către Joe Biden.

Fostul preşedinte democrat Jimmy Carter va fi, de asemenea, absent, din cauza vârstei sale înaintate de 96 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.