Un om de ştiinţă de origine chineză, Bing Liu, în vârstă de 37 de ani, care lucra cu privire la noul coronavirus în Statele Unite şi care, afirmă colegii săi, era pe punctul de a face descoperiri importante, a fost ucis prin împuşcare la Pittsburg, iar ucişaşul acestuia s-a sinucis, scrie presa americană, potrivit căreia poliţia privilegiază pista unei dipute intime, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bing Liu a fost găsit mort la domiciliu în weekend, în apropiere de Pittsburgh, unde lucra ca cercetător-profesor.

Cadavrul presupusului ucigaş, Hao Gu, în vârstă de 46 de ani, a fost descoperit în apropiere, potrivit postului local WTAE, potrivit căruia aurotiăţile privilegiază ipoteza unei sinucideri.

TEORII ALE COMPLOTULUI

Potrivit poliţiei, această dramă este rezultatul unei dispute între cei doi bărbaţi cu privire la un ”partener intim”, iar niciun indiciu nu sugerează că uciderea lui Bing Liu ar avea vreo legătură cu cercetările sale, potrivit WTAE.

Însă, pe reţele de socializare s-au răspândit teorii ale complotului insinuează că cercetătorul ar fi fost atacat din cauza activităţii sale cu privire la noul coronavirus.

Colegii săi de la Universitatea din Pittsburgh i-au adus un omagiu cercetătprului şi au promis să-i continue cercetările.

”Bing era pe punctul de a face descoperiri foarte importante în înţelegerea mecanismelor celulare de la baza infecţiei cu SARS-Cov-2 şi baza celulară a complicaţiilor pe care le cauzează”, a anunţat într-un comunicat universitatea.

”Vom depune un efort pentru a finaliza ceea ce a început el, pentru a-i aduce un omagiu excelenţei ştiinţifice de care a dat dovadă”, adaugă universitatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.