CEO-ul CNN, cel mai vechi post de ştiri din Statele Unite, Chris Licht, care deţine acest post din mai 2022, urmează să plece de la conducerea postului american, anunţă miercuri grupul, după mai multe săptămâni de schimbări în redacţie, din care o parte îi contesta gestionarea, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chris Lich, în vârstă de 50 de ani, a preluat conducerea CNN în mai 2022, după plecarea bruscă a CEO-ului emblematic Jeff Zucker, care nu le-a spus conducătorilor săi despre o relaţie amoroasă pe care o avea cu un cadru CNN.

El a încercat să relanseze postul, a cărui audienţă suferea din cauza concurenţei cu postul rival consevator Fox News, dar şi cu MSNBC, cu o linie editorială mai de stânga.

El a efectuat o serie de remanieri ale grilei de programe, însă fără succes pentru moment, şi a încercat să dea câteva lovuturi de presă - în primul rând o emisiune în direct şi cu public cu Donald Trump, la jumătatea lui mai.

Acest program a fost primit rău de o parte a opiniei publice, dar şi în redacţie, care denunţă o platformă oferită fără rezerve fostului preşeidnte american, în faţa unei asistenţe alcătuită din simpatizanţi, majoritatea republicani care-l susţineau.

Efectul emisiunii asupra audienţei a fost de scurtă durată, iar câteva zile mai târziu CNN a ajuns în urma postului conservator Newsmax în clasamentul zilnic.

Poziţia lui Chris Lich a fost fragilizată şi mai mult de publicarea, săptămâna trecută, a unui articol foarte lung articol în revista The Atlantic, care a subliniat ruptura clară între CEO şi echipa sa.

”Sarcina nu era simplă, mai ales într-un moment de mare schimbare şi de transformare, iar Chris şi-a pus tot sufletul”, comentează într-o notă internă obţinută de AFP CEO-ul Warner Bros Discovery, firma mamă a CNN, David Zaslav.

”Din nefericire, lucrurile nu au decurs aşa cum am sperat, iar, în final, îmi asum responsabilitatea”, afirmă el.

Postul anunţă că înlocuitorul sau înlocuitoarea lui Chris Licht nu a fost ales/aleasă şi că, până atunci, CNN se sprijină pe o echipă de conducere interimară, alcătuită din trei vicepreşedinţi care se ocupă deja în cadrul grupului cu probleme editoriale şi din numărul doi în partea comercială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.