Cele două persoane care şi-au pierdut viaţa în seismul din Grecia sunt turişti străini, a declarat primarul insulei Kos, George Kyritsis, citat de The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El nu a precizat naţionalitatea celor doi.

Alte 120 de persoane au fost rănite pe insulele elene, dintre care patru sau cinci sunt în stare gravă.

De asemenea, cel puţin 20 de oameni internaţi au oase rupte.

Zidul unei clădiri care data din anii ’30 s-a prăbuşit peste oamenii aflaţi într-un bar din clădire, a precizat primarul.

“Nu mai sunt multe clădiri vechi rămas în Kos. Aproape toate structurile de pe insulă au fost construite conform noilor coduri, pentru a rezista la cutremure”, a adăugat oficialul.

Guvernatorul regiunii, Giorgios Hadjimarkos, a precizat că echipe de intervenţie inspectează clădirile avariat, dar “prioritatea în prezent este salvarea de vieţi omeneşti”.

Centrul vechi al Kos, plin de baruri şi terase, arăta vineri dimineaţă ca după război, cu pietre şi sticlă căzute pe străzi.

Numeroase hoteluri au fost avariate, astfel că sute de turişti au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea afară, încercând să doarmă pe şezlonguri, acoperiţi cu pături oferite de angajaţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.