Delegaţiile din Coreea de Nord şi Coreea de Sud s-au întâlnit vineri pentru discuţii care au ca scop organizarea primelor reuniuni din ultimii trei ani pentru familiile separate de Războiul Coreean, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste întâlniri sunt rodul promisiunilor liderului nord-coreean Kim Jong-un şi ale preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in de a îmbunătăţi relaţiile dintre cele două Corei.

Întâlnirea de vineri, care a început la ora locală 10:00 la un hotel situat în zona Muntelui Kumgang în Coreea de Nord, are loc după ce ambele părţi au căzut de acord pentru organizarea unei sărbători naţionale comune în august.

„Ar trebui să facem eforturi active pentru rezultate bune iar acest lucru se obţine dacă avem încredere unii în ceilalţi”, a declarat Pak Yong II, liderul delegaţiei Nordului.

„Trebuie să ne distanţăm de trecut şi să mergem pe calea creată de liderii noştri”, a adăugat Pak.

Oficialii sud-coreeni au cerut reînceperea vizitelor şi au numit situaţia ca fiind „o problemă a drepturilor omului”, mai ales că multe persoane au depăşit deja vârsta de 80 de ani.

Sudul a cerut, de asemenea, reluarea videoconferinţelor şi trimiterea de scrisori între familii.

Începând cu anul 2000, în jur de 23.676 de coreeni, atât din Nord cât şi din Sud, s-au întâlnit sau au interacţionat prin videoclipuri ca parte a programului, conform Institutlui de Cercetare Hyundai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.