Cele două Corei au căzut de acord vineri să „distrugă complet” până luna viitoare 22 de posturi de pază din apropierea graniţei dintre cele două ţări, într-un nou efort de a detensiona relaţiile, a anunţat Ministerul Apărării din Coreea de Sud, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Măsurile vor fi finalizate prin verificări comune în decembrie”,  se arată în comunicatul ministerului.

Discuţiile au fost coordonate de generalul sud-coreean Kim Do-gyun şi de locotenentul general An Ik San în satul Panmunjom de la graniţă, situaţia în zona demilitarizată (DMZ).

Ambele părţi au discutat despre reînfiinţarea unei comisii militare comune şi formarea unei echipe comune pentru a supraveghea râul Han, pe care navele comerciale din ambele ţări ar putea să îl frecventeze.

Ambele părţi au încheiat şi înlăturarea posturilor de pază şi a armelor de foc din Zona Comună de Securitate din Panmunjom.

De asemenea, armata sud-coreeană a informat că va organiza două exerciţii militare săptămâna viitoare.

Anunţul vine după ce Seulul şi Washingtonul au căzut de acord săptămâna trecută să suspende exerciţiile militare aeriene Vigilant Ace plănuite pentru decembrie pentru a putea continua discuţiile despre armele nucleare dintre Coreea de Nord şi Statele Unite.

Aliaţii au amânat, de asemenea, exerciţiile anuale din august.

Pentru a continua să fie pregătită din punct de vedere militar şi pentru a încuraja cooperarea militară, Coreea de Sud a decis să desfăşoare exerciţiile militare Taeguk şi Hoguk.

Şefii apărării din Coreea de Sud şi SUA se vor întâlni la Washington pentru o discuţie anuală privind securitatea şi sunt aşteptaţi să anunţe oficial suspendarea exerciţiilor Vigilant Ace.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.