Zece persoane au fost ucise în exploziile de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, declară ministrul turc al Justiţiei Bekir Bozdag, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două explozii şi focuri de armă au zguduit aeroportul Ataturkdin Istanbul marţi seara, potrivit presei turce.

Mai multe persoane au fost rănite, au anunţat anterior surse oficiale.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

În înregistrări video postate pe reţele de socializare apar pasageri panicaţi în aeroport şi se aud ceea ce par a fi focuri de armă, potrivit DPA.

Exploziile au avut loc în zona terminalului de plecări pentru zboruri internaţionale, scrie CNN.

Alte cel puţin 20 de persoane au fost rănite, iar unele dintre victime erau transportate la spitale cu taxiul.

Numeroase ambulanţe se aflau la faţa locului.

Poliţia a deschis focul pentru a-i opri pe suspecţi la un punct de intrare, potrivit Reuters.

"Zece persoane au fost ucise potrivit unui bilanţ preliminar", a declarat ministrul turc al Justiţiei Bekir Bozdag, citat de BBC.

"Potrivit informaţiilor pe care le-am primit, un terorist a deschis mai întâi focul, cu (o puşcă de tip) Kalaşnikov la intrarea terminalului internaţional, după care s-a detonat", a adăugat ministrul, potrivit The Associated Press.

O femeie a fost ucisă, în decembrie, într-o explozie pe Aeroportul Sabiha Gokcen.

Atacuri recente cu bombă, în Turcia, au fost atribuite separatiştilor kurzi sau grupării jihadiste Statul Islamic.

Departamentul de Stat american a actualizat luni un avertisment pe care l-a emis în martie în care-i îndemna pe cetăţenii americani "să fie extrem de vigilenţi şi prudenţi în zone cu acces public, mai ales cele foarte frecventate de turişti".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.