Acel puţin un cetăţean rus a fost ucis în conflictul din Israel, a confirmat ambasadorul Rusiei într-un interviu acordat postului de televiziune de stat Channel One, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Cu mari condoleanţe, fac publică pentru prima dată informaţia că, din păcate, a fost confirmată moartea unui cetăţean rus. Tânărul, cel mai probabil, avea reşedinţa permanentă acolo, are cetăţenie atât a Rusiei, cât şi a Israelului. Pentru noi, el este cetăţean al Federaţiei Ruse, în primul rând", a declarat ambasadorul Anatoli Viktorov.
 
Viktorov a declarat că partea rusă stabileşte toate circumstanţele incidentului şi încearcă să contacteze rudele persoanei decedate pentru a le oferi asistenţă, dacă este necesar. 
 
În urma atacului din weekend comis de Hamas, rudele a nouă cetăţeni ruşi au apelat la ambasadă după ce ar fi pierdut contactul.
 
Viktorov a confirmat, de asemenea, că "patru dintre aceşti nouă cetăţeni ruşi se află pe lista israeliană a persoanelor dispărute".
 
"Încercăm să stabilim contactul cu autorităţile israeliene cu privire la locul unde se află aceştia şi să ţinem legătura cu rudele lor", a adăugat el. 
 
Rusia analizează posibilitatea de a evacua ruşii din Fâşia Gaza şi nu a exclus posibilitatea de a organiza zboruri de evacuare din Israel către Rusia sau către o ţară terţă, a declarat Viktorov.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.