Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte trei rănite - inclusiv un copil - într-un atac rusesc în regiunea ucraineană Herson (sud), anunţă vineri un oficial militar, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inamicul a comis 81 de atacuri în ultima zi, a lansat 501 obuze de mortier, de artilerie, de tanc GRAD, a lansat drone şi avioane”, anunţă şeful Administraţiei Militare regionale Oleksandr Prokudin.

Rusia a tras 16 obuze asupra oraşului Herson, anunţă el.

Aceste atacuri au atins zone locuite, o clădire administrativă, o instalaţie a unei infrastructuri considerate critică, o instalaţie medicală şi instituţii de învăţământ, precizează el.

Oraşul Herson, care avea 300.000 de locuitori înainte de război, a fost cucerit de ruşi în martie. Linia frontului din oraş a fost eliberată de ucraineni opt luni mai târziu, iar ulterior a fost atacat cu regularitate.

Şase persoane au fost rănite în oraş miercuri, într-un atac cu bombe ghidate vizând o grădiniţă şi clădiri locuite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.