Revolte - soldate cu cel puţin un mort - au avut loc în weekend în patru închisori italiene, după suspendarea vizitelor familiale, în cadrul măsurilor luate în vederea opririi răspândirii epidemiei, au anunţat un sindicat al personalului penicetnciar şi un ONG, reatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma modificărilor introduse de Guvern cu privire la vizitele la închisoare între deţinuţi şi famiile lor, din cauza coronavirsului, proteste ale deţinuţilor sunt în curs în instituţii penitenciare la Napoli Poggioreale  (sud), Modena (nord), Frosinone (centru) şi Alessandria (nord-vest)”, a anunţat organizaţia sindicală a poliţiei penitenciare (Osapp).

La Modena, revolta, deosebit de violentă, s-a soldat cu un mort în rândul deţinuţilor, potrivit Asociaţiei italiene a vizitatorilor la închisoare ”Antigone”, care nu a precizat circumstanţele acestei morţi.

”Noi am avertizat deja cu privire la creşterea tensiunilor în închisori şi cu privire la faptul că acest lucru s-ar putea termina tragic”, a anunţat asociaţia într-un comunicat, evocând revoltele deţinuţilor.

În această închisoare, doi agenţi de securitate au fost răniţi, iar aproximativ 20 de membri ai personalului au fost nevoiţi să-şi părăsească posturile, potrivit agenţiei italiene de presă Ansa.

Deţinuţi au reuşit să se baricadeze şi să se înarmeze, potrivit secretarului general al altui sindicat al gardienilor - Sappe -, Giovanni Bapttista Durante. Potrivit colegilor săi de la Centrul de Detenţie din Mondena, cu care a discutat, închisoarea este ”complet distrusă”.

În închisoarea de la Frosinone, la sud de Roma, aproximativ 100 de deţinuţi s-au baricadat într-un sector al instituţiei, iar poliţia a intervenit pentru a restabili ordinea.

Deţinuţii au întocmit o listă de revendicări, inclusiv posibilitatea unor vizite ale rudelor lor, şi încercau să negocieze cu conducerea, potrivit agenţiei italiene de presă Agi.

În închisoarea Torre del Gallo de la Pavia (nord), deţinuţii au reulit să ia ostatici doi agenţi ai poliţiei şi să elibereze zeci de deţinuţi, potrivit presei italiene.

În zona Închisorii Poggioreale, la periferia Napoli, familii au venit, de asemenea, să susţină - în stradă - fronda deţinuţilor.

Aceste revolte au avut loc duminică, după anunţarea măsurilor drastice luate în întreaga Italie, mai ales în nordul peninsulei, menite să stopeze răspândirea noului coronavirus.

Între aceste măsuri, suspendarea vizitelor familiilor la închisoare a declanşat furia, potrivit presei italiene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.