O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite în noaptea de duminică spre luni, în bombardamente ruse în regiunea ucraineană Herson, în sudul Ucrainei, anunţă luni Administraţia Militară locală, iar comandantul armatei ucrainene Valeri Zalujni acuză ”invadatorii (că) au atacat Ucraina cu aviaţia strategică”, care a tras ”18 rachete de croazieră”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moscova a tras în primele ore, luni, noi salve de rachete împotriva unor oraşe ucrainene, pe care forţele ucrainene anunbţă că le-au ”neutralizat” în marea lor majoritate.

Armata rusă a vizat cartiere rezidenţiale în zone populate din regiune şi o clădire oficială în centrul Hersonului”, a anunţat într-o postare pe Telegram şeful Administraţiei Militare locale, Oleksandr Prokudin.

”În urma acestei agresiuni ruse, o persoană a murit, iar alte trei - inclusiv un copil - au fost rănite”, precizează el.

Oraşul Herson a fost bombardat în opt rânduri în apoape 24 de ore, acuză Prokudin.

În regiunea Dnipopetrovsk (est), un atac rus cu rachetă s-a soldat cu cel puţin 25 de răniţi - inclusiv trei copii -, a anunţat luni într-o postare pe Telegram Serghii Lîsak, un reprezentant al Administraţiei regionale.

În oraşul Pavlohrad, ”19 clădiri cu etaje, 25 de case private, şase instituţii şcolare şi preşcolare şi cinci magazine au fost avariate”, precizează el.

În noaptea de duminică spre luni, către ora locală 2.30 (şi ora României), forţe ruseşti au lansat un atac masiv împotriva Ucrainei, anunţă comandantul armatei ucrainene, Valeri Zelujnî.

”Invadatorii ruşi au atacat Ucraina cu aviaţia lor strategică”, care a tras ”18 rachete de croazieră”.

Însă 15 dintre cele 18 rachete au fost distruse de armata ucraineană, anunţă într-o postare pe Telegram Zalujni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.