Deraierea unui tren regional s-a soldat cu cel puţin trei morţi şi zece răniţi grav joi dimineaţa, în apropiere de Milano, au anunţat salvatorii, relatează AFP. Ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, a informat, la începutul şedinţei de Guvern, că, până la această oră, pe lista victimelor accidentului feroviar din Italia nu figurează niciun cetăţean român, însă membrii consulatului la Milano s-au deplasat la faţa locului şi sunt pregătiţi să acorde asistenţă, dacă este cazul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Meleşcanu: Până la această oră, pe lista victimelor accidentului feroviar din Italia nu figurează niciun cetăţean român

Această deraiere, ale cărei cauze sunt în continuare necunoscute, a avut loc către ora locală 7.00 (8.00, ora României) în apropiere de marea metropolă din nordul Italiei şi s-a soldat de asemenea cu aproximativ 100 de răniţi uşor, a precizat Cristina Corbetta, o reprezentantă regională a serviciilor de intervenţie de la Milano, intervievată de postul Sky TG24.

Salvatori continuau să verifice în interiorul vagoanelor, în căutarea şi spre evacuarea pasagerilor încarceraţi în mormanul de fiare. Unul dintre vagoane, înclinat aproape în unghi drept, bara calea ferată.

Evacuaţi unul câte unul pe tărgi, răniţii cel mai grav au primit primele îngrijiri pe un câmp, la câteva zeci de metri de locul accidentului.

Jurnaliştii erau ţinuţi într-un câmp, la aproximativ 100 de metri de locul dramei, unde trei elicoptere aşteptau să evacueze răniţi, în timp ce alt elicopter survola zona.

Unul dintre răniţi, cu hainele rupte, acoperit într-o pătură termică şi purtând o mască de oxigen pe faţă, a fost transportat către un elicopter, potrivit unei jurnaliste AFP.

Potrivit primelor imagini publicate de pompierii italieni, cel puţin un pasager era blocat în scaun, blocat de plafonieră şi peretele vagonului deformat de impact.

”MAMĂ, AJUTOR!”

O mamă a povestit cotidianului La Repubblica faptul că fiica sa a sunat-o în momentul accidentului. ”Mamă, ajutor, trenul este pe cale să deraieze”, a avut ea timp să-i spună mamei sale. De atunci, telefonul ei nu mai răspunde, a declarat mama.

Potrivit unor mărturii culese de presa italiană, trenul a început să se zguduie puternic, ca şi cum ar fi trecut peste pietre. A urmat o frână foarte brutală, iar trenul a deraiat.

Parchetul de la Milano a deschis o anchetă, iar potrivit presei anchetatorii au început să-l interogheze pe conductor.

Accidentul a avut loc în apropiere de Segrate, la periferia de nord-est a Milanului, una dintre ultimele opriri înainte de centrul Milano. Acest tren regional, care a plecat de la Cremona la ora locală 5.32 (6.32, ora României), urma să ajungă la Milano la ora locală 7.24 (8.24, ora României).

Pasagerii erau în principal oameni care se duceau la serviciu în centrul capitalei economice italiene şi studenţi.

Acest tren, alcătuit din şase sau opt vagoane potrivit unor surse, aparţine companiei regionale lombarde Trenord, deţinută în părţi egale de grupul public Trenitalia şi Ferrovie Nord Milano (FNM), o întreprindere feroviară care operează în principal în nordul peninsulei.

Către ora locală 8.00 (9.00, ora României), Trenord a informat pasagerii de întreruperea seriviciului, din cauza unei ”probleme tehnice la un tren”, provocând critici dure pe reţele de socializare.

Acest accident este cel mai grav de la catastrofa feroviară care s-a soldat cu 23 de morţi în iulie 2016, la Puglia (sud).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.