Trei persoane, inclusiv doi pompieri, au murit în surparea unui imobil, la Havana, în care locuiau aproximativ 50 de persoane, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salvatori au fost trimişi în cartierul Vechii Havane, unde se află această clădire cu două etaje, miercuri, către ora locală 23.00 (6.00, ora României).

Pompierii au murit după ce au intrat în imobil, sub altă parte a clădirii care s-a surpat. Cadavrele acestora au fost scoase de sub dărâmături în timpul unei operaţiuni de căutare.

Autorităţile au anunţat un al treilea deces ulterior, al unui locuitor în vârstă de 79 de ani, dat dispărut după această dramă.

Două persoane au fost rănite şi transportate la spital, însă viaţa nu le era în pericol, potrivit autorităţilor.

Cinci camioane şi o macara au fost trimise la faţa locului să-i susţină pe salvatori.

În total, 55 de persoane locuiau în acest imobil vechi, din care a mai rămas doar faţada, a anunţat o funcţionară de la Direcţia de Locuinţe a Primăriei Havana, Arnelis de la Candelaria Hernandez.

Din cauza lipsei unor lucrări de mentenanţă, imobile se surpă cu regularitate în unele cartiere vechi ale capitalei cubaneze.

Aceste surpări sunt mai numeroase în anotimpul ploios şi al urganelor, din iunie în noiembrie.

Havana a înregistrat ploi puternice în ultimele zile.

Potrivit ultimelor date oficiale disponibile, 37% dintre cele 3,9 milioane de locuinţe din Cuba se aflau într-o stare proastă sau foarte proastă la sfârşitul lui 2020.

În 2020, un balcon al unei clădiri din oraşul vechi a căzut şi a ucis trei fete, provocând o emoţie puternică în întreaga ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.